Tetszett a cikk?

Magyarországon az elmúlt egy évben megszaporodtak az emberi jogi jogsértések, a jelenségek aggodalomra adnak okot, és ezeket a problémákat orvosolni kell - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán az Országgyűlés külügyi bizottság előtt. A testület a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) Fidesz által kezdeményezett, Magyarországot elítélő nyilatkozata miatt hallgatta meg a volt kormányfőt.

Orbán Viktor szerint a dokumentum önálló határozat, nem kérdőjelezi meg a magyar demokráciát, hanem "konkrét emberi jogi esetekkel mértéktartó, pontos és korrekt módon foglalkozik" - mondta a bizottság előtt. Orbán kijelentette, a jövőben mindent elkövet Magyarországon és külföldön is az emberi jogok védelméért, és ehhez mindenkinek az együttműködését kérte.
A CDI végrehajtó bizottsága június 4-ei ülésén határozatban ítélte el Magyarországot az alapvető politikai és állampolgári jogok megsértése miatt. A határozat elfogadását a Fidesz kezdeményezte. A kormánypárti képviselők szerint példátlan, hogy egy politikus saját országának elítélését kezdeményezze külföldön, anélkül, hogy a magyar jogorvoslati fórumokat az adott ügyekben végigjárta volna. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában

Kabrióként is jöhet a Volkswagen ID.3?

Kabrióként is jöhet a Volkswagen ID.3?

Videón, ahogy egy tolvaj áldozata után oson és ellopja a tárcáját

Videón, ahogy egy tolvaj áldozata után oson és ellopja a tárcáját