Tetszett a cikk?

Az Alkotmánybíróság (AB) szerint sérti az alkotmánynak a személyes adatok védelmét garantáló bekezdését az a pénzügyminiszteri rendelet, amely szerint 50 ezer forint feletti vásárlás esetén - ha az értékesítés eléri vagy meghaladja a háztartásban szokásos mennyiséget - az eladónak a vevő szándékától függetlenül áfás számlát kell kiállítania. a ren delkezés a " törvényi szintű szabályozás hiányában alkotmányellenes".

Az AB honlapján olvasható határozat szerint a testület megsemmisítette a rendelkezést, amely április 15-től lépett hatályba. Az ötvenezer forint feletti kötelező számlaadással kapcsolatban Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos fordult az AB-hez. A határozat szerint a szabályozás vonatkozó rendelkezései sértik az Alkotmánynak a személyes adatok védelmét garantáló bekezdését, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényt.
A Pénzügyminisztériumban az AB határozat tanulmányozása után döntik majd el, hogy módosítják, vagy visszavonják a kifogásolt rendeletet - közölte a tárca sajtóosztálya. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Jövő héten jön az újabb uniós vakcina

Jövő héten jön az újabb uniós vakcina