Tetszett a cikk?

A parlament rendészeti bizottságának szerdai ülése után Lamperth Mónika belügyminiszter elmondta, hogy sem ő, sem egyetlen családtagja semmilyen módon nem érintett a K and H Equities ügyében. A tárcavezetőt zárt ajtók mögött hallgatták meg , akárcsak Salgó László országos rendőrfőkapitányt és Polt Péter legfőbb ügyészt is.

A meghallgatást a K and H Equitiesnél történt sikkasztásgyanús, illetve az Inter-Európa Banknál történt pénzmosásgyanús ügyben kilenc ellenzéki képviselő kezdeményezte. Az ellenzéki képviselők is úgy látják, a rendőrség objektív munkavégzésének "semmilyen akadálya nincsen" - mondta a belügyminiszter újságírók előtt, miután a parlament rendészeti bizottsága zárt ülésen meghallgatta a brókerügyben. Hangsúlyozta, hogy súlyos gazdasági bűncselekmény, ami a K and H Equitiesnél és az Inter-Európa Banknál történt, amit szakmai alapon a rendőrségnek és a szoros felügyeletet ellátó ügyészségnek kell feltárnia.
Gál Zoltán (MSZP) bizottsági elnök javasolta a zárt ülésen történő meghallgatást arra hivatkozva, hogy államtitkok, szolgálati titkok fognak elhangozni. Dorkota Lajos (Fidesz) alelnök szerint a kérdéseket nyíltan kellene feltenni, és akkor kellene elrendelni a zárt ülést, ha valóban az államtitokról szóló törvény körébe tartoznak a válaszok. A bizottság elnöke szerint, mivel konkrét ügyben, konkrét folyamatban lévő nyomozásban történik a meghallgatás, "természetes, hogy fel fognak vetődni" államtitkok, valamint a nyomozás érdekei is a zárt ülés mellett szólnak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”

Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”

Verstappené a 70. évfordulós silverstone-i nagydíj

Verstappené a 70. évfordulós silverstone-i nagydíj