Tetszett a cikk?

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelők pénteken három helyszínen tartottak tiltakozó demostrációt, mivel idén nem kaptak támogatást az értékesítéshez. A nyíregyházi Megyeháza előtt tüntetők bejelentették: mindaddig demonstrálnak pénteki napokon, amíg az agrárkormányzat nem teljesíti a termelők követelését.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelők pénteki demostrációjának három helyszínén összesen hétszázan voltak. A termelők amiatt tiltakoztak, hogy az idén nem kaptak külön állami támogatást az értékesítéshez. A nyíregyházi Megyeháza előtti téren a mintegy 100 tiltakozó előtt Helmeczy László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyéért Egyesület elnöke, a térség korábbi önkormányzati vezetője azt mondta: a régió mezőgazdasága igen súlyos helyzetben van, nem csak az alma-, hanem a dohány-, a tej- és a hústermelők is tüntethetnének a gondok miatt, de - mint mondta - az almatermelők problémája a legakutabb, így mindenképpen szükség lenne állami segítségre.
Jakab Ferenc, a Gazdakörök Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének elnöke a 4-es főúton tartott félpályás útlezárás helyszínén úgy nyilatkozott: a szervezet az Alma Terméktanács által kért 80-100 ezer forint közötti hektáronkénti jövedelempótló támogatás megadásával ért egyet és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól is ezt kéri.
A nyíregyházi Megyeháza előtt tüntetők bejelentették: mindaddig demonstrálnak pénteki napokon, amíg az agrárkormányzat nem teljesíti a termelők követelését. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap

Meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt szabolcsi kórházigazgató

Meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt szabolcsi kórházigazgató