Tetszett a cikk?

A Tiszán és a Hármas-Körösön tovább folytatódik a lassú áradás. Az árvízvédelmi készültség a Tisza középső szakaszán keddtől lesz érvényben.

Kedd reggel nappali figyelőszolgálattal járó első fokú készültséget rendelnek el Fegyvernek és Csongrád között - közölte Varga László, a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.Szolnoknál a jövő hét elejére várható a tetőzés, a vízmagasság a másodfokú védelmi szint közelében alakul majd. Szolnoknál a Tisza 650 centiméteres vízállásánál rendelnek el elsőfokú, 750 centiméteresnél másodfokú, míg 800 centiméteresnél harmadfokú árvízvédelmi készültséget. Az eddigi legnagyobb vízállás 1041 centiméter volt, amelyet 2000. április 19-én mértek.A Hármas-Körös 57 kilométeres jobb parti védvonalán Mezőtúr és a torkolat között elsőfokú készültség van érvényben. Az árhullám jelenleg Mezőberény térségében, kedden Gyománál, szerdán Szarvasnál tetőzik - mondta el Varga László. A folyók viszonylag magas vízállását kihasználva a vízügyi igazgatóság megkezdte a holtágak feltöltését. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket