A magyar politikai élet szereplői mély megrendüléssel fogadták az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katona halálhírét, s részvétüket nyilvánították az elhunyt családja felé. Az SZDSZ elnöke szerint hazánknak a katonai koalícióval együtt vállalt feladatát folytatnia kell.

A Fidesz részvétét és együttérzését nyilvánítja az Irakban elhunyt magyar katona hozzátartozóinak - közölte Simicskó István, az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának alelnöke csütörtökön Budapesten. "Egy ilyen szörnyű tragédia után nem lenne helyénvaló más nyilatkozat, minden kérdésnek megvan a maga ideje" - mondta a fideszes politikus sajtótájékoztatóján.Magyarország egy koalíció tagjaként vállalt feladatot az iraki rendezésben, és ezzel a koalícióval továbbra is együtt kell működnie - mondta az SZDSZ elnöke csütörtökön azok után, hogy egy magyar katona meghalt, egy pedig könnyebben megsérült Irakban, amikor a szállító kontingens konvoja mellett csütörtökön kora délelőtt robbanás történt. Kuncze Gábor hangsúlyozta: Irakban rendet és békét kell teremteni, s azt szeretnék, ha minél előbb olyan helyzet alakulna ki, amely lehetővé tenné, hogy a katonák hazajöjjenek. A katonáknak addig kell Irakban maradniuk, amíg szükség van a munkájukra – jelentette ki a pártelnök, majd pártja nevében is részvétét nyilvánította a katona családja felé."Ez az, amit mi, magyar demokraták nem akartunk” - mondta Dávid Ibolya a magyar halálos áldozatot követelő robbanással kapcsolatban. "A szomorúság és a gyász óráiban az MDF nevében részvétet nyilvánítunk az elhunyt katona családjának" – mondta az MDF elnöke.Medgyessy Péter miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben "aljas terrortámadásnak" nevezte a merényletet. A kormányfő, aki az EU kormányközi konferenciájára és csúcsértekezletére érkezett Brüsszelbe, a találkozó előtt megrendültséggel számolt be a tragikus eseményről.Keleti György, a Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának szocialista elnöke elmondta: konzultálni fog a bizottság alelnökeivel, de csak azután tartja elképzelhetőnek a bizottság rendkívüli ülésének összehívását, ha megvárják a történtekről szóló részletes tájékoztatást.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A pénz sosem lehet kizárólagos motiváció

A pénz sosem lehet kizárólagos motiváció

Megint tüntetnek, rendőrökkel dulakodnak a sárgamellényesek

Megint tüntetnek, rendőrökkel dulakodnak a sárgamellényesek

Trump bevetette a protekcionizmus prófétáját

Trump bevetette a protekcionizmus prófétáját

„Orvosi diplomával mosogatok egy étteremben”

„Orvosi diplomával mosogatok egy étteremben”

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Többfelé már havazik, reggelre az egész országot hó boríthatja

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása