szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Dunántúlon a havazás miatt kialakult közlekedési nehézségek miatt a mobil postajárat 120 helyen nem tudta megkezdeni a kézbesítést - közölte Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Rt. szóvivője.

A Nyugat-Magyarországon működő mobil postai járatok közül 44 járat 120 településen nem tudta megkezdeni a kézbesítést az éjszakai intenzív havazás és jegesedés miatt csütörtökön - áll a közleményben.

Legkritikusabb a helyzet Vas és Zala megyében, valamint Csorna és Pápa térségében. A posta mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosok mihamarabb hozzájussanak küldeményeikhez - szól a közlemény. A közútkezelő társaságokkal folyamatos kapcsolatban vannak, és amennyiben az utakat még ma sikerül járhatóvá tenni, úgy a mobilpostások megkezdik a kézbesítést.

A csütörtökön nem kézbesített küldeményeket a posta pénteken próbálja meg eljuttatni a címzetteknek a hó fogságából kiszabadított településeken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Szabolcsban hóátfúvások nehezítik a közlekedést

Hóátfúvások nehezítik a közlekedést Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több útján, ahol az erős széllökések a régió északi és északnyugati részén újra és újra visszahordják a letakarított havat az úttestekre - közölte a térségi közútkezelő kht. ügyeletese csütörtök délben.

MTI/hvg.hu Itthon

Hófront: hull a pelyhes

Országossá terjedt ki a délnyugati megyékben kezdődött havazás, az utak sokfelé csúszósak, a forgalom lelassult, de fennakadás szerda reggel csak Vas megyében van.

MTI/hvg.hu Itthon

Nyolc települést zárt el a hó

Zalában öt, Vas megyében három települést nem lehet megközelíteni. Negyven mellékút járhatatlan. A főutak és vasutak országszerte járhatóak, noha késésekkel lehet számolni. Nem kapott az átlagosnál több riasztást az éjszaka az Országos Mentőszolgálat, de a betegszállításban késések várhatóak. Budapesten megtisztították a hótól a főútvonalakat és a fontosabb mellékútvonalakat.

MTI Itthon

Országszerte késnek a vonatok a hózápor miatt

A MÁV vonalain átlagosan 15-20, de néhol akár negyven perces késéssel kell számolniuk az utazóknak; Szombathelyen pedig több járatot töröltek a havazás miatt - közölte szerdán a MÁV Rt.

PSZ: Azt a két korosztályt küldik be az intézményekbe, akiknél a legnehezebb megvalósítani a távolságtartást

PSZ: Azt a két korosztályt küldik be az intézményekbe, akiknél a legnehezebb megvalósítani a távolságtartást

Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet

Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet

Látványos videón, ahogy egy nap alatt belepi a hó Eplényt

Látványos videón, ahogy egy nap alatt belepi a hó Eplényt