szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az adatvédelmi biztos nem tanulmányozta a hvg.hu oldalán pénteken közzétett, a Belügyminisztérium III/III-as főcsoportfőnöksége 1989-es tiszti és főtiszti állományának névsorát.

Péterfalvi Attila közölte: addig nem kíván nyilatkozni semmilyen listáról, így a hvg.hu-n megjelentről sem, amíg a Political Capitalnak (PC) levélben el nem küldi a kutatóintézet ügynöklistájával kapcsolatban kialakított álláspontját.

Az adatvédelmi biztos szerdán a sajtó nyilvánossága előtt zúzta be azt az ügynöklistát, amelynek nyilvánosságra hozataláról a PC a véleményét kérte. Az ombudsman akkor elvi állásfoglalást ígért az ügyről.

A hvg.hu most közzétett listája 206 tiszt és főtiszt, valamint a megyei rendőr-főkapitányságok mellett működő III/III-as osztályok vezetőinek nevét és rendfokozatát tartalmazza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Leleplező-interjú a III/III egykori főnökével

A kérészéletű Leleplező–Könyvújság 2000/1. számában közölték Tőke Péter főszerkesztő és Bodzabán István főszerkesztő-helyettes interjúját Horváth Józseffel, a III/III főcsoportfőnökség egykori vezetőjével. Ebből közlünk részleteket, amelyek különösen érdekesek az újabb ügynöklista múlt vasárnapi közreadása fényében.

hvg.hu Itthon

A III/III. központi állománya: nevek, beosztások, rendfokozatok

Kik szervezték be a hálózati személyeket? Kik működtették az állambiztonság rendszerét? A hvg.hu most azoknak az állambiztonsági tiszteknek és főtiszteknek a nevét sorolja fel, akik 1989-ben a BM III/III. Csoportfőnökség központi állományának tagjai voltak és a megyei osztályokat vezették.

Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden

Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden

Somogyi Zoltán: Krumplizmus – Az ellenzék esélyeiről

Somogyi Zoltán: Krumplizmus – Az ellenzék esélyeiről

Csak ezt ne: beépített reklámok kerülhetnek a Chrome böngészőbe

Csak ezt ne: beépített reklámok kerülhetnek a Chrome böngészőbe