szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megérkezett délkelet-ázsiai körútjának második állomására, Vietnamba szerdán Gyurcsány Ferenc kormányfő. A miniszterelnök és kísérete - Somogyi Ferenc külügyminiszter, Kóka János gazdasági miniszter és üzletemberek - négy napot tölt az indokínai országban, ahol utoljára 33 éve járt magyar miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a szocialista köztársaságban tárgyal Phan Van Khai vietnami kormányfővel, valamint Nong Duc Manh-nyal, a Vietnami Kommunista Párt főtitkárával. A megbeszélések egyik fő célja a vietnami-magyar kereskedelmi kapcsolatok bővítése.

A magyar küldöttség négynapos vietnami tartózkodása alatt elutazik a fővárostól, Hanoitól 1100 kilométernyire délre fekvő Ho Si Minh-városba, az egykori Saigonba is, ahol vietnami-magyar üzleti fórumon vesz részt.

A vendéglátók gazdag kulturális programot állítottak össze a magyar kormányfő és kísérete számára. A társaság Hanoiban megtekinti az 1993-ban épült Hősök és Mártírok emlékművét, - amelynél Gyurcsány Ferenc koszorút helyez el - Ho Si Minh volt elnök egykori rezidenciáját és a néhai államférfi valamikori lakhelyét.

A csoportot elviszik az ókori kínai bölcs, Konfuciusz tiszteletére emelt Irodalmi Templom épületegyütteshez is. A magyar küldöttség ellátogat a természet alkotta szépsége okán a világ nyolcadik csodájaként is emlegetett Ha Long-öbölhöz is.

A miniszterelnök és kísérete Hanoiban találkozik magyar egyetemeken végzett vietnami személyiségekkel is, akik közül többen vezető állami beosztást töltenek be hazájukban. E vietnamiak alkotják a világon a legnagyobb magyarul beszélő nem magyar közösséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tokaj mellett kampányolt Gyurcsány Ferenc

Ezt az országot egészen biztosan nem egyedül a politikusok teszik majd jobbá, ez az ország olyan lesz, amilyenné ti teszitek - mondta Gyurcsány Ferenc a Hegyalja Fesztiválon, a Tokaj tőszomszédságában lévő rakamazi Tisza-parti kempingben szombat este több száz fiatal előtt.

MTI Média

Hárommillióan nézték a Gyurcsány-Orbán vitát

Mintegy hárommillió ember, a felnőtt magyar tévénézők 40 százaléka a közszolgálati televízión nézte Gyurcsány Ferenc jelenlegi és Orbán Viktor volt kormányfő múlt heti vitáját - közölte Csorba Mária pr-menedzser hétfőn.

Itthon

Gyurcsány hangját használják a telefonos kampányban

Telefonos direktmarketing-kampány folyik a 100 lépés programjának népszerűsítésére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hangjának felhasználásával - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. A gépről lejátszott üzenetre a készülékek nyomógombjaival lehet reagálni úgy, mint az automata ügyfélszolgálatok esetében.

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét

Világhírű hollywoodi sztárséf nyit éttermet Budapesten

Világhírű hollywoodi sztárséf nyit éttermet Budapesten

A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban

A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban