szerző:
MTI

Az Országgyűlés költségvetési és pénzügyi bizottságának mai üléséről kivonultak a Fideszes képviselők, mert szerintük Mészáros Tamást, az ÁPV Rt. igazgatóságának elnökét a napirenddel szemben nem kinevezése előtt, hanem már kinevezését követően hallgatta meg a bizottság.

A testület ülésén kiderült, hogy a kormány 2005 december végi határozatával egy évre, 2006. december 31-ig meghosszabbította az ÁPV Rt. igazgatóságának mandátumát. Az ellenzéki honatyák szerint a meghallgatás így már időszerűtlen. Mészáros Tamás kinevezését Mádi László törvénytelennek minősítette.

Varga Mihály a költségvetési bizottság Fideszes elnöke Szili Katalinhoz, az Országgyűlés elnökéhez fordul annak tisztázására, hogy miért állt elő ez a helyzet. A politikus szerint több jogértelmezési probléma is felmerül Mészáros Tamás szerdai meghallgatásával kapcsolatban. Az is kérdéses, hogy az elmúlt hónapban, azaz 2006 januárjában Mészáros Tamás, az ÁPV Rt. elnökeként aláírt-e dokumentumokat, és azok mennyiben jogszerűek, ugyanis elnöki mandátuma az ÁPV Rt. élén tavaly december 31-vel lejárt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Fidesz: tavasszal már csak operett parlament várható

Miután nem alakult ki egyetértés a kormánypártok és az ellenzék között az Országgyűlés tavaszi ülésszakának menetrendjét illetően, Deutsch Tamás, az Országgyűlés fideszes alelnöke kijelentette: a kormánypártok idén tavasszal sajnos egy operett ülésszak megrendezése mellett döntöttek.

hvg.hu Itthon

Medián: a Fidesz vezet – hibahatáron belül a különbség

A Fidesz pontosan akkora, a hibahatárt súroló előnnyel vezet januárban, mint egy hónappal korábban – derül ki a holnapi HVG-ben megjelenő Medián-felmérésből. A pártok erőfeszítései ellenére továbbra is kevesen lennének hajlandóak az urnákhoz járulni.

Márki-Zay Péter: Inkasszót tett a NAV egy vásárhelyi önkormányzati cégre, veszélyben a bérek

Márki-Zay Péter: Inkasszót tett a NAV egy vásárhelyi önkormányzati cégre, veszélyben a bérek

Több mint száz író áll ki a szombaton demonstrálók mellett

Több mint száz író áll ki a szombaton demonstrálók mellett

"Gundel-menüt az iskolákba!" - a pécsiek is tüntettek

"Gundel-menüt az iskolákba!" - a pécsiek is tüntettek

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda