szerző:
MTI

Túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő lesz, inkább csak csütörtökön szakadozhat fel helyenként a felhőzet - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az elkövetkező huszonnégy órában az országban előfordulhat ónos szitálás, hószállingózás.  Általában mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon azonban időnként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken +2, -3 fok között alakul.

Nyugat-, Közép- és Dél-Európa időjárását továbbra is anticiklon alakítja. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk középső tájain 0, -5 fok között alakul, ugyanakkor nyugaton 3, 12, délen pedig 12, 18 fokot mérnek. A front mögött, Oroszország nagy részén, igen hideg levegő halmozódott fel, ezért arrafelé napközben is csak -10, -25 fok közötti értékeket mutatnak a hőmérők. 

A következő 24 órában a Kárpát-medence időjárását továbbra is a fent említett anticiklon határozza meg, így marad a túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös idő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

A globális felmelegedés rettenetes hideget hozhat Európára

A Golf-áramlat az utóbbi években jelentősen meggyengült, s egyre kevesebb meleg tengervizet képes szállítani a Brit-szigetek és Észak-Európa körzetébe, aminek Európa drasztikus lehűlése lehet a vége. Paradox módon mindezért a globális felmelegedés a felelős.

MTI Itthon

Rendkívül hideg lesz a január és a február

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hosszú távú előrejelzése szerint a téli hónapokban az átlagosnál hidegebbre és több csapadékra lehet számítani; a tűzoltóságok felkészültek a téli fokozott igénybevételre, az úton rekedtek és az elakadt technika mentésére - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

MTI Világ

A szélsőséges hideg is lehet a globális felmelegedés jele

A kemény hideg nem mond ellent a globális felmelegedés folyamatának, amely továbbra is tart. Az utóbbi évtizedek klímaváltozásának egyik jellegzetességét éppen az időjárási szélsőségek adják - erről beszélt Zágoni Miklós fizikus, az ELTE oktatója.

MTI Gazdaság

Hidegebb idő esetén gondban lennénk a gázzal

A gáznyomás-csökkenés a szállító vezetékekben hétfőn reggel már 25-30 százalékot tett ki, amelyet nem csak a magyar-ukrán határon lehetett mérni, hanem már a nyugati betáplálási ponton is - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn.

Megtörte a hallgatást a kémkedési vádakkal kapcsolatban a Huawei alapítója

Megtörte a hallgatást a kémkedési vádakkal kapcsolatban a Huawei alapítója

Vágó István: „2010 óta mintha nem mernének műsorkészítéssel megbízni”

Vágó István: „2010 óta mintha nem mernének műsorkészítéssel megbízni”

Fotók: Így fogták el Budapesten a Football Leaks-ügy feltételezett gyanúsítottját

Fotók: Így fogták el Budapesten a Football Leaks-ügy feltételezett gyanúsítottját

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Ronaldo góljával a Juventusé a Szuperkupa

Ronaldo góljával a Juventusé a Szuperkupa

Elvesztette a McDonald's a Big Mac európai védjegyét

Elvesztette a McDonald's a Big Mac európai védjegyét