szerző:
euractiv.hu

A 2006-os főszezonban minden eddiginél több légi járat szállítja majd az utasokat Magyarországra Európa hűvösebb tájairól. Hét északi-európai városból hét légitársaság összesen heti több mint 90, azaz napi 13-14 járatot indít majd.

Májustól Malév-járat hozza Koppenhágából Sármellékre, a balatoni családos üdülőhelyekre a Magyarország iránt érdeklődőket, akik a tóparti pihenés mellett valószínűleg a nyugat-dunántúli látványosságokat, egészségturisztikai célpontokat is felkeresik majd.

Az izlandi tulajdonú, dániai székhelyű Sterling légitársaság elindítja közvetlen járatait Budapestre Koppenhága után már Helsinkiből és Stockholmból is. A Baltikumból is létrejött a direkt kapcsolat: a svéd SAS tulajdonában lévő, lettországi székhelyű Air Baltic légitársaság Litvánia fővárosát, Vilniust köti össze Budapesttel, heti két járattal. A Malév felújítja oslói járatát, a Norwegian Air Shuttle norvég fapados légitársaság pedig napi járatot közlekedtet Budapestre.

Az új járatoknak és a nagyobb kapacitású gépeknek köszönhetően az észak-európai régióban mintegy 20 százalékkal többen ülhetnek Budapestre induló repülőgépre, mint 2005-ben.

A Magyar Turizmus Rt. aktívan együttműködik valamennyi érintett légitársasággal és a szolgáltatásaikat igénybe vevő utazásszervezőkkel. A szervezet a hirdetési kampányokon túl a fedélzeti magazinokban megjelentetett cikkekkel, honlapokon elhelyezett linkekkel és promóciós rendezvényekkel, valamint tanulmányutak szervezésével járul hozzá, hogy a kontinens északi részén élő turisták minél nagyobb számban fedezzék fel Magyarországot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

A MALÉV A ONEWORLDBEN

Hivatalos meghívást kapott a Malév a Oneworld légiszövetségbe, amellyel már májusban aláírta a belépésről szóló...

Hét nap

NYERTEK A LÉGI UTASOK

Bőkezű kártérítésre számíthatnak a repülőjáratokról túlfoglalás, jelentős késés vagy járattörlés miatt lemaradó légi...

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

Rambótól A miniszter félrelépig - ezekért a filmekért vagyunk hálásak Andy Vajnának

Rambótól A miniszter félrelépig - ezekért a filmekért vagyunk hálásak Andy Vajnának

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

Állandó fájdalommal él az izomsorvadásos kislány, a család még reménykedik

Állandó fájdalommal él az izomsorvadásos kislány, a család még reménykedik

Mohácsi legendás Csárdáskirálynője ismét látható

Mohácsi legendás Csárdáskirálynője ismét látható

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását