szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz Tolna megyei képviselőjelöltjei szerint Dávid Ibolyának annyira nincs támogatottsága Tamásiban, hogy mindenképpen el kellett indítani saját jelöltjüket – erről a választásokat összegző sajtótájékoztatójukon szóltak csütörtökön.

Hirt Ferenc, a párt Tamásiban indított, jelenleg 45,05 százalékkal az élen álló jelöltje az elindulását indokolva úgy fogalmazott: „Egészen biztosak voltunk abban, hogy Dávid Ibolya a tamási körzetben nem tud nyerni. Számukra egyértelmű volt a tét, hogyha nem indulnak el, akkor veszít Tamási, s ezt utólag a számok is igazolják.” Hirt szerint visszafogott akar lenni, mert – mint utalt rá – a visszaléptetése is felmerült, ha az MDF elnöke azt kérte volna.

Tamásiban az MSZP jelöltje, a megyei közgyűlés elnöke, Frankné Kovács Szilvia 38 százalékkal második, Dávid Ibolya 12,80 százalékkal harmadik helyen áll. Tolna megyében az első forduló után nagy aránnyal a Fidesz-KDNP közös listája nyert az MSZP előtt – összegezték a Fidesz megyei képviselőjelöltjei.

„Több, mint hat százalékkal nyertünk az MSZP előtt, és ha az összes szavazatot összeadjuk, láthatjuk, hogy a polgári erők jelentősen megverték az MSZP, illetve az SZDSZ közös listáját” – jelentette ki Potápi Árpád, a területi lista vezetője, aki a bonyhádi körzetben az első fordulóban mandátumot szerzett.

Kitért arra, hogy az országos helyzethez hasonlóan a megyében sem sikerült az MDF-fel különösebb eredményeket elérni, de „ez nem jelenti azt, hogy az MDF szavazóbázisa ne látná a helyzet súlyosságát”.

A párt egyéni képviselőjelöltjei Szekszárdon, Pakson és Tamásiban az eddigi legjobb eredményüket érték el, első helyről indulnak. Dombóváron, ahol második helyen áll a Fidesz jelöltje, a jelöltekre és a listákra leadott szavazatokat összegezve az látszik, hogy másfél hét múlva ott is nyerni fog a Fidesz – mondta Potápi Árpád.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Választás 2006

Dávid Ibolya tárgyalna a Fidesszel

Csak akkor lát lehetőséget az MDF elnöke a Fidesszel való tárgyalásra, ha a nagyobbik ellenzéki párt elfogadja nyolc pontból álló feltételeit - ez áll abban a levélben, melyet Dávid Ibolya írt Orbán Viktornak.

hvg.hu Választás 2006

Dávid Ibolya nyolc pontja

Nyílt levélben válaszolt Dávid Ibolya a Fidesz levelére. Az MDF elnöke hajlandó tárgyalni a Fidesszel, ha teljesülnek alábbi feltételei.

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Kisebb havazás jön a hétvégén

Kisebb havazás jön a hétvégén

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat

Financial Times: A briteknél már december 7-én beadhatják az első Pfizer-oltásokat