Feltételhez kötik a segélyezést egy borsodi faluban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csak akkor kapnak segélyt a szülők a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon, ha járatják gyermekeiket óvodába, iskolába - mondta Szepessy Zsolt, a település polgármestere.

Közlése szerint a monoki képviselő-testület április 18-án határozott arról, hogy a szülők csak akkor kapják meg az adható segélyeket, ha járatják óvodába, iskolába a gyermekeket. Szepessy Zsolt hozzátette: a május 20-i ülésen a tervek szerint arról is döntenek majd, hogy azok, akik szociális segélyt kapnak, "tegyenek is érte valamit". Ez azt jelenti, hogy munkához kötik a szociális segély folyósítását. 

A polgármester, aki független jelöltként nyerte el tisztségét, úgy fogalmazott: vissza kell hozni a munka becsületét. "A politika azt hangsúlyozza, hogy várják az alulról jövő kezdeményezéseket, ez az, és a kérdésben várjuk a további fejleményeket" - mondta.

Szólt arról is, hogy nyílt levélben fordul az ügyben az ország polgármestereihez, kérve, működjenek együtt. A közös fellépés véleménye szerint a törvényhozásban is fordulatot hozhat. A polgármester közölte, amennyiben nem történik változás, népszavazási kezdeményezést indít el. Szepessy Zsolt kitért arra: tisztában van azzal, hogy döntésük nem szabályos. Kiemelte ugyanakkor, hogy Monokon jelenleg ez a helyi rendelet, érvényes, amíg vissza nem vonatják.