Tetszett a cikk?

Csak az kaphat március elejétől Mosonmagyaróváron szociális segélyt, aki – ha felajánlják neki – közmunkát is végez. Elsőként hatvan rászoruló közül negyvenen fogadták el a felkínált munkát. Akik ezt megtagadták, azoktól megvonták a segélyt –írja a kisalföld.hu.


A szociális ellátásokról szóló törvény lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak arra, hogy a segély feltételéül szabják a beilleszkedési programban vagy a közmunkán való részvételt, ám ezzel a lehetőséggel eddig nem igazán éltek. Március elején azonban Mosonmagyaróvár a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-vel karöltve elindította közmunkaprogramját: eszerint rendszeres szociális segélyt csak az kaphat a továbbiakban, aki minimum harminc nap közmunkát vállal.Dr. Nagy István alpolgármester a regionális hírportálnak elmondta: jelenleg összesen 183 rászorult igényel és kap rendszeres szociális segélyt Mosonmagyaróváron. A közmunkaprogramot ez évben három ütemben kívánják megvalósítani: ennek első részeként hatvan embernek ajánlották fel ezt a lehetőséget, közülük összesen húszan nem vállalták a közmunkát, így ők már nem kapják a szociális segélyt.

MTI Karrier

8,1 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta

A munkanélküliségi ráta átlagosan 8,1 százalék volt 2007. november-2008. január között, 0,6 százalékponttal magasabb, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Karrier

Közmunka 877 millió forintból Észak-Magyarországon

Több mint két és félezer ember juthat munkához a következő három hónapban a közmunka program segítségével az Észak-magyarországi Régióban. A pályázat eredményeképp a térség mintegy 877 millió forint támogatásban részesül - jelentette be Gúr Nándor, az Országgyűlés Munkaügyi és Foglalkoztatási Bizottságának alelnöke.

Sosem hallott zenei élményt ígér egy Brian May által is támogatott új lejátszó

Sosem hallott zenei élményt ígér egy Brian May által is támogatott új lejátszó

Alföldi Róbert: A független színházaknak annyi

Alföldi Róbert: A független színházaknak annyi

Nem mindegy, hogy hogyan ülünk a wc-n!

Nem mindegy, hogy hogyan ülünk a wc-n!