Felrobbant a kempinggáz, megégtek a fiatalok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendőrségi vizsgálat indult annak a balesetnek az ügyében, amelyben felrobbant egy gázpalack a Hegyalja Fesztiválon, s emiatt két fiatal is súlyos sérüléseket szenvedett – értesült a HavariaPress.

A tokaji Tisza-híd szabolcsi hídfőjénél lévő rakamazi kempingben péntek hajnali egy óra körül robbant fel egy kemping gázpalack az egyik fesztiválozó társaság sátrában. Az eddigi adatok szerint a fiatalok egy szúnyogriasztó mécsest égettek kempinggázpalackjuk mellett, ez vezethetett a robbanáshoz. A balesetben egy 16 éves gödi lány és egy 17 éves budapesti fiú súlyos égési sérüléseket szenvedett. A rendezvényen ügyeletet ellátó magán mentőszolgálat járműve mindkettejüket a nyíregyházi Jósa András Kórházba szállította. A baleset körülményeit a Rakamazi Rendőrőrs közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

A fesztivál szervezői nyilatkozatban szögezték le: a kempingfőző sátorba történő használatát szigorúan tiltja a rendezvény házirendje. A rendezők kijelentik: nem felelősek a balesetért, hiszen a fiatalok több ponton megsértették a tábor házirendjét, amely elérhető a rendezvény honlapján, illetve a fesztivállátogatókhoz eljuttatott műsorfüzetben is. Azt, hogy miként kerülhetett be a táborba a kempinggázfőző, még vizsgálják.