szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A győri szocialisták az adócsökkentést szorgalmazó Orbán Viktor befolyásának latba vetését kérik annak érdekében, hogy Győrött megvalósulhasson az iparűzési adó csökkentése. Igaz, miondezt a fideszes városvezetéssel szemben szorgalmazzák.

Erről az MSZP városi elnöke beszélt hétfőn sajtótájékoztatón. A Fidesz győri elnöksége viszont úgy látja, jó lenne, ha a győri szocialisták elérnék a saját kormányuknál, hogy ne roppantsa teljesen össze az önkormányzati szférát az állandó megszorításokkal.

Neupor Zsolt, MSZP városi elnöke  közölte, hogy noha országosan nincs lehetőség adócsökkentésre, Győrött van, s ehhez kérik a Fidesz országos elnökének támogatását.  Nyílt levélben hívják meg Orbán Viktort Győrbe, hogy fideszesek és MSZP-sek közösen tárgyaljanak a jövő évre szóló adócsökkentésről. Számukra nem elfogadható a városvezetés érvelése, miszerint a jövő évi fejlesztések miatt nem lehet a jelenleg 2 százalékos iparűzési adót 1,6 százalékosra csökkenteni. 
   
Bár még nincs Győrnek költségvetése, az előrejelzések szerint 5-6 milliárd forintot tesznek ki a jövő évi fejlesztések. Ezzel szemben a városnak jelenleg 7,3 milliárd forintos betéti állománya és 1,9 milliárd forint készpénze van. A szocialisták szerint volna mód az iparűzési adó csökkentésére, ahogy azt több más nagyváros is megtette, hogy ezzel a vállalkozásokat segítse. 
    
A szocialisták javaslatát az önkormányzat pénzügyi bizottsága múlt heti ülésén elvetette.    

Az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva a Fidesz győri elnöksége közleményében hangsúlyozta: javasolják a győri szocialistáknak, hogy saját pártelnök-miniszterelnöküknek írjanak levelet, hogy ne rontson tovább 2009-ben is az önkormányzatok helyzetén. A Fidesz győri elnöksége szerint a teljes önkormányzati szektort érintően jövőre 150 milliárd forintos elvonás körvonalazódik.  Ami pedig Győrt illeti, a helyi szocialisták azt érjék el, hogy a csökkenő állami normatívákkal ne vonjanak el 2009-ben is Győrtől 400 millió forintot, s adóerő-lefölözés címén ne essen el a város jövőre 2,3 milliárd forinttól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

156 koronavírusos beteg hunyt el, 6819 új fertőzöttet találtak

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is