szerző:
hvg.hu

A Heti Válasz Online értesülései szerint a 2002–2006-ban regnáló terézvárosi képviselőtestület tucatnyi MSZP-s és SZDSZ-es tagjának küldött gyanúsítotti idézést a rendőrség "különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja" miatt.

A lap szocialista forrásból származó értesülései szerint az eljárás részben az Andrássy úti paloták (további cikkek itt és itt) és más terézvárosi ingatlanok eladásához kapcsolódik; a gyanúsítotti kihallgatások ma kezdődnek egy volt Centrum párti - a koalíciós pártokkal együtt szavazó - képviselő beszámoltatásával, és több napon keresztül tartanak majd.

Korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt kezdett eljárást a Budapest VI. Terézváros Önkormányzata tulajdonában lévő ingatlaneladások ügyében. Az eljárás fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik, a Fővárosi Főügyészség konkrét, az ügyre vonatkozó utasításai mentén. Korábban a rendőrség a Heti Válasszal közölte, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában több gyanúsított meghallgatására kerül sor.

Kedden a Népszabadság arról számolt be, hogy a terézvárosi ingatlanügyeknek is van már politikus gyanúsítottja; a Fővárosi Főügyészség múlt pénteken indított eljárást Halmai Katalin XII. kerületi szocialista önkormányzati képviselő, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. jogi képviselője ellen. Halmai Katalin ügyvédnő a vagyonkezelési jogi képviselő a VI. és a XVII. kerületben, családja vállalkozása pedig értékbecslő volt a Terézvárosban. Az ügy hátterében nem az Andrássy úti paloták, hanem egy Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiség megszerzése áll (a hvg.hu erről szóló írása itt érhető el), amelyért egy vállalkozótól állítólag 18 milliós kenőpénzt kértek volna helyi politikusok. A gyanúsítottat a Budapesti Nyomozó Ügyészség múlt pénteken hallgatta ki, ügyvédi visszaélés kísérlete miatt. A gyanúsított nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen viszont panasszal élt, amelyet a Fővárosi Főügyészség fog elbírálni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Ügyvédet gyanúsítanak a terézvárosi ingatlanügyben

Újabb gyanúsítottja van a terézvárosi ingatlanügynek; a Bajcsy-Zsilinszky út 61. szám alatti üzlethelyiség eladásával kapcsolatban egy ügyvéd ellen indult eljárás - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn.

Vélemény

Terézvárosi ingatlanpanama: bedrótozva, áleurókkal

Immár hét hónapja tart a nyomozás a VI. kerületi Bajcsy-Zsilinszky út 61. számú ház adásvételével kapcsolatban hivatali vesztegetés gyanúja ügyében. A Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozati irata 20 kötetnyi. Az ügy két gyanúsítottja Kovács Péter, a terézvárosi önkormányzat vagyonkezelőjének korábbi igazgatója és Juhász Károly vállalkozó. A jövő hét végén lejár a nyomozás határideje. Lesz-e vádemelés? Érdemes felidézni a történteket.

Vélemény

„Remélem, a bűnüldöző szervek Terézvárosban is vizsgálódni kezdenek”

Illés Zoltán, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke, a CEU környezetvédelmi tanszékének tanára ellen magánvádas büntetőeljárást indított rágalmazás miatt a terézvárosi önkormányzat. Indoklásuk szerint Illés és képviselőtársa, Hassay Zsófia, közös sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy „sokkal nagyobb ingatlan panama ügyek vannak a VI. kerületben, mint a VII. kerületben és felmerül a gyanú, hogy megpróbálták eltussolni azokat”. Illés Zoltánt kérdeztük, mi a véleménye a feljelentésről?

Sipos Anett Itthon

Andrássy út 47.: újra kell kezdeni a pereskedést

Ma tárgyalta a Legfelsőbb Bíróság az Andrássy út 47. épületét megvásárló Ennet Kft. felülvizsgálati kérelmét. A cég azt várta, hogy a korábban megsemmisített adásvételi szerződésüket visszaállítják, míg a bérlők azért szurkoltak, hogy a ház visszakerüljön eredeti tulajdonosához, a VI. kerületi önkormányzathoz. Az ügyészség közben kezdeményezte, hogy az Ennetet töröljék a palota tulajdoni lapjáról.

Hét nap

Terézvárosi fejlemények

A szocialista polgármester, Verók István előterjesztésére a képviselő-testület lapzártánk után várhatóan felfüggeszti...

Sipos Anett Itthon

Andrássy 47.: 150 milliós vételár, meg ugyanennyi zsebbe?

A budapesti Trieszt Café tulajdonosa, Losonczy Pál, amikor megtudta, hogy eladják az Andrássy út 47-et, amelyben kávézója működik, vételi ajánlatot tett le banki biztosítékkal a Terézvárosi Önkormányzat asztalára. Hivatalos választ nem kapott, de egy tisztességtelen ajánlatot igen. Tekintélyes emberek egy pazar vacsora közben megsúgták neki, 150-200 millióért akár övé lehet az egész ház. Feltéve, hogy ugyanennyit még hozzátesz - egy aktatáskában.

Sipos Anett Itthon

Véget ért az Andrássy úti palota kálváriája: győztek a lakók

A hvg.hu tényfeltáró írásait követően (Andrássy 47.: 150 milliós vételár, meg ugyanennyi zsebbe? - 2006. június 26.) a média figyelme az ominózus palota eladásának kétes körülményeire terelődött, s úgy fest, a nyilvánosság ezúttal megtette hatását. A Fővárosi Ítélőtábla felülbírálta a korábbi, elsőfokú ítéletet és kimondta, hogy az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés érvénytelen, mert az önkormányzat nem pályáztatta a házat, mielőtt eladta.

Itthon

Andrássy úti paloták - dobra verve I.

Vajon miért ér az Andrássy út 3. „csak” 328 millió forintot, és a Divatcsarnok 3,6 milliárdot, mikor mindkettőben Lotz Károy freskói találhatók, azzal a különbséggel, hogy az Andrássy út 3-ban több falfestmény van? Miért szavazza meg a VI. kerületi önkormányzat a ház kisajátítását egy olyan, még éppen bejegyzés alatt álló, 3 milliós törzstőkéjű kft-nek, amelynek ügyvezetői huszonévesek, ismeretlenek az ingatlanberuházók körében és még saját tőkéjük sincs? Miért nem érvényesíthették a bérlők elővásárlási jogaikat? Miért bukkannak fel rendre azonos cég- és személynevek VI. kerületi ingatlanügyletek kapcsán? E rejtélyeknek próbál utánajárni háromrészes cikkünk és videóriportunk.

Római jobboldali rendezvényen mond beszédet Orbán szombaton

Római jobboldali rendezvényen mond beszédet Orbán szombaton

Kormánypártiak gyűrik egymást a választás előtt a Balatonnál

Kormánypártiak gyűrik egymást a választás előtt a Balatonnál

5,6 millió forinttól indul hazánkban a Skoda legkisebb divatterepjárója

5,6 millió forinttól indul hazánkban a Skoda legkisebb divatterepjárója

Az ELTE tudósai megfejtették, miért hisszük el az álhíreket

Az ELTE tudósai megfejtették, miért hisszük el az álhíreket

Fegyverek közt hallgatnak a múzsák? A nyilasokéi nem

Fegyverek közt hallgatnak a múzsák? A nyilasokéi nem

Az új hidegháború újabb jele: készek az amerikai tervek az orosz légvédelem semlegesítésére

Az új hidegháború újabb jele: készek az amerikai tervek az orosz légvédelem semlegesítésére