Megvertek egy buszsofőrt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Buszsofőrre támadtak részeg fiatalok hétfőn este Egerben.

A fóti és a budapesti fiú - 16, illetve 23 évesek - azt követően verte meg a buszvezetőt, hogy ittasságuk miatt a férfi nem akarta felengedni őket az Egerből induló helyközi járatra - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.
   
A gyanúsítottak nekiestek a sofőr segítségére siető biztonsági őrnek is, s a buszt is megrongálták. A helyszínre érkező rendőrök elfogták őket.
   
A két fiatal ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, illetve garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Egri Rendőrkapitányság  - mondta Soltész Bálint.
   
Múlt pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópetriben bántalmaztak egy buszsofőrt: egy 38 éves nő és 18 éves lánya a település egyik buszmegállójában üveggel fejbe dobta és kővel megdobálta a jármű vezetőjét, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A két támadót a rendőrök elfogták, ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást. 
   
A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetőket a büntető törvénykönyv alapesetben három évig terjedő, míg csoportos erőszak esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja.