Százezer forintot követel Budafok-Tétény önkormányzata a BKV-tól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A múlt heti BKV-sztrájkkal kapcsolatban felmerült plusz költségeinek, közel 100 ezer forintnak a megtérítésre tart igényt Budafok-Tétény önkormányzata a BKV-tól - adta hírül pénteken az önkormányzat az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.

Szabolcs Attila a főpolgármesterhez írt levelében azzal indokolja a kerület költségeinek megtérítésére vonatkozó igényét, hogy törvény szerint a Fővárosi Önkormányzat feladata a tömegközlekedés biztosítása, ám erre nem volt képes. Ezt kellett a kerületnek erejéhez képest fenntartania. Emellett üdvözli, hogy a BKV elismeri a sztrájk által az utazóközönségnek okozott károkat és ezért kárpótolni kívánja a bérlettulajdonosokat. A sztrájk szerinte azonban ugyanúgy kárt okozott az önkormányzatnak is, mert annak kisbuszával és más gépkocsikkal szállították az embereket.
 
A polgármester közel két és félezer kilométer megtett utat és mintegy 150 óra plusz munkaidőt tartalmazó menetlevelekkel dokumentálta az elvégzett munkát és felszólította a BKV vezérigazgatóját, hogy 15 napon belül fizesse meg a kerület által megelőlegezett összeget - áll a közleményben.