Elszámoltatná a Jobbik a fővárosi gyógyfürdők korábbi menedzsmentjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Hírszerző/FH

Nem kerülheti el a számonkérést a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) korábbi vezetése, amely nagy valószínűség szerint szabálytalanul bánt az adófizetők pénzével - közölte szerdán, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése után a Jobbik.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy a BGYH idei közszolgáltatási feladatainak ellentételezésére, szolgáltatási díjként nettó 771 millió forintos támogatást kapjon. A Jobbik közleménye szerint az előterjesztéshez a párt fővárosi frakciója kiegészítő határozati javaslatot nyújtott be. A módosító indítványt a napirend előterjesztője, György István főpolgármester-helyettes befogadta, így azt a fideszes többség is megszavazta - áll a közleményben.

A Jobbik szerint a pénzre azért van szükség, mert a korábbi vezetés ésszerűtlen, indokolatlan döntései, illetve mulasztásai veszteséges működéshez vezettek. A Jobbik határozati javaslata szerint Tarlós István főpolgármesternek az előterjesztésben szereplő gazdasági és üzleti visszásságok miatt meg kell tennie a szükséges jogi lépéseket. Vagyis az adófizetők pénzével nagy valószínűség szerint szabálytalanul bánó menedzsment nem kerülheti el a számonkérést.

Az előterjesztő főpolgármester-helyettes közlése szerint a megindított belső vizsgálat eredményeiről, így a lehetséges jogi lépésekről 2011 első negyedévében tájékoztatják a közgyűlést. A Jobbik szerint ettől függetlenül a kezdeményezésük nélkül a számonkérés elmaradt volna - olvasható a közleményben.