A szálló por miatt Miskolcon továbbra is ingyenes a tömegközlekedés a helyi autósoknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Továbbra is köd és szmog borítja Miskolcot, a városi tömegközlekedési társaság ezért december 26-ig ingyenessé tette az utazást mindazoknak az autósoknak, akiknek forgalmi engedélyében miskolci lakcím szerepel.

Miskolc levegőjének minősége romlik, életbe lépett a szmogriadó riasztási fokozata, ennek megfelelően az önkormányzat és az Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. is azt kéri, hogy lehetőség szerint mindenki autóbusszal, villamossal utazzon, hagyja otthon személyautóját - közölte Braun Csaba, a városi közlekedési társaság osztályvezetője.

December 26-án, vasárnap üzemzárásig az MVK Zrt. járatain a miskolci autósok és gyermekeik a kocsi érvényes forgalmi engedélyének felmutatásával ingyen utazhatnak.

A borsodi megyeszékhelyen december 16-ra virradóra a szálló por koncentrációja elérte, illetve meghaladta a szmogriadó riasztási szintjét, ezért a miskolciakat különböző korlátozásokra szólította fel a város polgármestere.

Az önkormányzat akkor arra kérte a városlakókat, hogy mérsékeljék a szén- és fa-, illetve olajtüzelésű kályhák használatát, függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket, és lehetőleg senki ne használja autóját, főleg ha az dízelüzemű, utazzanak tömegközlekedési járművel, vagy közlekedjenek gyalogosan.