Tömeges gázolás Budapesten: nem hajtott gyorsan a sofőr

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A sofőr ügyvédje a TV2 csütörtök reggeli híradójában elmondta: védence feltehetően túlaludta magát a baleset előtt.

A kocsin található nyomok alapján feltehetően 50 kilométeres óránkénti sebesség körül haladhatott az a sofőr, aki néhány napja hat embert gázolt el a Soroksári úton - mondta a sofőr ügyvédje a TV2 csütörtök reggeli híradójában.

Az ügyvéd szerint védence a baleset előtti napokban sokat dolgozott, majd feltehetően "túlaludta" magát, ezért a baleset előtti éjjel nem tudott rendesen aludni, 10 percenként felébredt. Az ügyvéd, Hodula Attila azt mondta: az igazságügyi műszaki szakértővel beszélt a kocsin látható sérülésekről. Ezek alapján a sofőr körülbelül 50 kilométeres óránkénti sebességgel haladt.

Ahogy arról beszámoltunk, a karambol a IX. kerületi Soroksári úton, az OBI áruház előtt történt, egy furgon rohant a 24-es villamos végállomásánál lévő buszmegállóba, a járókelők közé. A helyszínről négy életveszélyesen és két súlyosan sérült felnőttet vittek kórházba: két nőt és két férfit koponya-, mellkas- és végtagsérülésekkel, két súlyos sérültet pedig végtagsérülésekkel.

Az életveszélyes sérültek közül hárman végül meghaltak. A sofőrt őrizetbe vették, de szerdán elengedték. Ellene kettőnél több ember halálát követelő közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt folyik az eljárás.