Az építőipari maffia ellen kér segítséget az MMV

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért (MMV) szervezet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek és Szaló Péter belügyminisztériumi helyettes államtitkárnak címzett levelében kér segítséget azon "fehérgalléros gazdasági bűnözői körök" ellen, amelyek tönkre teszik az építőipart – közölte az MMV.

A levél felsorolja mindazon személyeket, akiktől eddig segítséget kért a szervezet azért, hogy a cégek által elvégzett munka ellenértéke ne maradhasson a megrendelők zsebeiben. A listán szerepel Budai Gyula kormánybiztos, Polt Péter legfőbb ügyész és Szabó Máté ombudsman is. A levélben megjegyzik: "árnyaltan fogalmazva sem találtuk meg az illetékest, aki érdemben foglalkozott volna az építőipari vállalkozók gondjaival".

Ennek okaként jelöli meg a levél azt, hogy az építőiparnak a rendszerváltás óta nincs gazdája, pedig az a területre rálátó állami felügyeletet kíván. Az MMV azt is kéri, hogy a magyar építőipar jövőjéért felelős gazdaságpolitikusok közül valaki álljon ki a nyilvánosság elé, és nevezze meg azokat a bűnözői köröket, amelyek tönkre tették az építőipart.

A levél megírását Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára inspirálta, aki a napokban az agrármaffia elleni fellépést sürgette.