Elítélték Keleti Györgyit

Elítélték Keleti Györgyit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Kitartottság miatt mondta ki bűnösnek a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken Keleti Györgyit, Keleti György volt honvédelmi miniszter lányát. Az első fokon eljáró bíróság a nőt egy év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, három év próbaidőre felfüggesztve.

Eredetileg üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt emeltek vádat a nő ellen, de a tárgyalás során az ügyész módosította vádat és kérte a bíróságot, hogy kitartottság miatt is ítéljék el Keleti Györgyit.

A bíró az indoklásban elmondta: ha az üzletszerű kéjelgés elősegítése és a kitartottság bűncselekménye találkozik, akkor kitartottságot kell megállapítani. Kifejtette: megállapítható, hogy Keleti Györgyi 2006 novembere és 2008 januárja között "munkanaponként" 100-150 euró közötti összegeket kért és fogadott el Olaszországban dolgozó magyar prostituáltaktól.

Az azonban lényegtelen, hogy közben ő milyen tevékenységet végzett, azaz segített-e a lányoknak lakást találni, illetve hirdetéseket feladni, Keleti Györgyi tisztában volt azzal, hogy akiktől a pénzt elfogadja, üzletszerű kéjelgést folytatnak, ezzel pedig megvalósul a kitartottság tényállása.

©