Támogatót kaptak a rendvédelmisek

Támogatót kaptak a rendvédelmisek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összefogásra szólította fel az ágazatban működő szakszervezeteket a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége (KEKSZ). A BKV legnagyobb érdekvédelmi tömörülése kiemelte: szolidaritást vállal a rendvédelmi dolgozókkal, és tevőlegesen is kész fellépni jogaik megvédéséért, de minden további lépést csak az érdekképviseletek szoros összefogásával tud elképzelni.

A szakszervezetek egymás közötti versenyzési politikáját végérvényesen meg kell szüntetni az érdekvédelmi célok megvalósulása érdekében a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége (KEKSZ) szerint. Kitértek arra is, hogy a közlekedési szakszervezetek közös fellépést terveznek arra az esetre, ha a korkedvezményt, vagy a szakmát és a tagságot sértő intézkedések születnek.

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) hétfőn levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, ebben a kormánnyal folytatandó kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjazás megszüntetésével kapcsolatban.

Gulyás Attila, a szervezet elnöke azzal indokolta a vita kezdeményezését, hogy a tervezett intézkedések súlyos érdeksérelmet és egzisztenciális fenyegetést jelentenek a BKV Zrt.-nél foglalkoztatott metró-, HÉV-, trolibusz-, villamos- és autóbusz-vezetőknek.