A Sziget nagyszínpadához jelentett be tüntetést a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom

A Sziget nagyszínpadához jelentett be tüntetést a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Mandiner

Lefoglalta a Hajógyári Sziget területén a nagyrétet (ahol a nagyszínpad is van) a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egy tagja a Sziget fesztivál idejére.

A Hajógyári Szigeten a nagyrétre, vagyis a Sziget fesztivál nagyszínpadához jelentett be tüntetést a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom - írja a Mandiner. Az oldalnak egy 64 vármegyés informátora is megerősítette a hírt, miszerint tüntetés miatt foglalták le a rétet: a magas benzinárak ellen emelnék fel a szavukat.

©

A vármegyés elmondta: a rendőrség tudomásul vette a bejelentést és a Sziget szervezőire bízta, hogy egyezkedjenek a mozgalmárokkal. A vámegyések szerint őket még nem keresték a szigetesek, de állításuk szerint azt üzente Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a rendőrségen keresztül: ha valóban a benzinárak miatt tüntetnének, akkor tárgyalnának velük, de ők egy szélsőjobb szervezet, és ilyen szervezetekkel nem állnak szóba.

A vármegyés úgy vélte: attól még, hogy nem tárgyalnak velük, azt a tényt nem tudják elkerülni, hogy nekik joguk van tüntetni a nagyréten, és ehhez biztosítaniuk kell a fesztivál szervezőinek az odajutásukat. Arra a kérdésre, hogy pontosan mit akarnak tenni, a vármegyés azt mondta: tüntetni.

Gerendai Károly azt nyilatkozta a Mandinernek: kapott tájékoztatást a rendőrségtől, hogy tüntetést jelentettek be a rétre, de őket úgy tájékoztatták, hogy a hatóságoknak és Fővárosi Önkormányzatnak kell ez ügyben intézkedni. A fesztivál ugyanis kibérelte ezt a területet, ahova csak jeggyel lehet bemenni. Gerendai azt mondta: nekik nem mondták a rendőrségen, hogy egyezkedniük kellene és nem is üzent semmit a vármegyéseknek. Szerinte egy másik helyszínt javasolnak majd a rendőrök a tüntetőknek.