Négy év börtönt kapott a Hatvannégy Vármegye makói vezetője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
delmagyar.hu

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a makói városi bíróság T. Cs.-t, akiről úgy tudni, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi vezetője. T. Cs.-t és két társát hivatalos személy ellen társtettesként elkövetett erőszak miatt ítélte el a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

Hivatalos személy ellen társtettesként elkövetett erőszak miatt ítélt el a makói bíróság három makói férfit. A Délmagyar.hu úgy tudja, a Megyeház utcai sörözőbe szerettek volna még március 15-én, este háromnegyed 12-kor bemenni, de nem engedték be őket.

Egyikük, T. Cs. azzal hívta fel a rendőrséget, hogy diszkriminációnak tartják, hogy nem mehetnek be, miközben vannak bent vendégek, akik állításuk szerint romák. A Délmagyar információi szerint az illető a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói vezetője, és a társaságból mások is a szervezethez tartoztak.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a szórakozóhely hivatalos nyitvatartási ideje lejárt, ezért mindenkit távozásra szólítottak fel. A bentiek ennek eleget is tettek, a kint rekedtek azonban továbbra is be akartak jutni. Betörték az ajtót, majd hárman, a már említett T. Cs. és két társa, K. P. és H. R. az ajtóban álló rendőrt lökdöste, szidalmazta.

A rendőrök erősítést kértek, mire a társaság szétszéledt. K. P -t a járőrök a közelben később utolérték, és elő akarták állítani, aminek ellenállt, ezért meg kellett bilincselni és csak így tudták autóba rakni.Ezután T. Cs. a rendőrautó elé állt, így próbálta megakadályozni, hogy a kapitányságra vigyék K. P.-t. Később T. Cs. H. R.-rel bejutott a kapitányság udvarára, ahol tiltakoztak a rendőri fellépés ellen. Itt fogták el a Délmagyar információi szerint egyébként ittas férfiakat.

A makói városi bíróság a három férfi közül T. Cs.-t 4 év letöltendő börtönbüntetésre, két társát egyaránt 3 év 6 hónap, részben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mert a védő fellebbezett.