Kórházak sorsáról dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egészségügyet érintő átalakításokról, közterületek elnevezéséről és fővárosi díjak adományozásáról is dönt szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

Az ülés napirendjén szerepel a tizenkét, fővárosi önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézmény állami tulajdonba adásáról szóló javaslat. Eszerint az állami átvétel kezdő napja 2012. január 1-je lenne, az átadás-átvétel zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a főváros és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tematikus munkacsoportokat alakítana ki. Ugyancsak napirenden van Szentes Tamás, egészségügyért felelős főpolgármester-helyettesnek az önálló Szent Margit Kórház létrehozásáról szóló indítványa.

Kilenc közterület elnevezéséről, illetve korábbi nevének módosításáról is dönthetnek a képviselők. Tarlós István főpolgármester előterjesztése szerint a változásokat több fővárosi kerület kezdeményezte.

A képviselők határozhatnak továbbá arról az LMP-s javaslatról, amely helyi népszavazásra bocsátaná a főpolgármester és a közgyűlési képviselők választásának módját.

Zárt ülésen döntenek számos fővárosi kitüntető díj - például a Pro Urbe díjak, a Budapestért díjak és a Papp László Budapest Sportdíjak - adományozásáról.