Nyomoz a rendőrség a vasúti síneknél talált bomba miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyomozást rendelt el a rendőrség a szerda délután, az abai vasútállomás közelében talált világháborús bomba miatt - tudatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A lezárt pályaszakaszon kora estére újra megindult a forgalom.

A Sárbogárd-Székesfehérvár-Komárom vasútvonalon 50-60 perces késéssel közlekedtek a vonatok, mert délután, Aba külterületén, egy vasúti átjáróban II. világháborús szárnyas aknagránátot találtak, az utasokat Sárbogárd és Aba-Sárkeresztúr között vonatpótló buszok szállították.

R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek szerda este elmondta: a tűzszerészek megsemmisítésre elszállították a robbanóeszközt, a rendőrség pedig nyomozást indított ismeretlen tettes ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, illetve robbanóanyaggal való visszaélés bűntette miatt.

Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, lakossági bejelentés alapján szereztek tudomást a II. világháborús bombáról,  a robbanóeszköz eltávolításáig a pályatestet lezárták a forgalom elől. A vonatközlekedés 19 óra után ismét megindult.