Újra teljes vonalon jár a szentendrei HÉV

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Elhárították a műszaki hibát a szentendrei HÉV vonalán, így hétfőn 20 órától ismét az eredeti menetrend szerint, már a két végállomás között járnak a szerelvények. A pálya egy részét felújították, de a vágányzár a tervezettnél egy nappal tovább tartott a biztosítóberendezés meghibásodása miatt.

A vágányzárral járó felújítást több ütemben, június elejétől végezték a szakemberek a Szentlélek tér és a Batthyány tér között a H5 jelzésű HÉV-vonalán, amelynek egy részén pótlóbuszokkal szállították az utasokat.

Eredetileg úgy tervezték, hogy már hétfő reggeltől helyreállítják a menetrendet, de a vonal belső szakaszán működő biztosítóberendezés több eleme „túláram-hatás miatt” meghibásodott – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ hétfő esti közleményében.

A vágányzárat emiatt egy nappal meghosszabbították, a vonatok hétfőn is a Szentlélek tér és Békásmegyer, illetve a Szentlélek tér és Szentendre között jártak, míg a Batthyány tér és a Szentlélek tér között pótlóbuszok vitték az utasokat.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a műszaki hiba okát, körülményeit vizsgálja. A hiba elhárítását hétfőn befejezték, és a H5-ös vonalon a menetrend szerinti forgalom hétfőn 20 órától megindult.

A Szépvölgyi út és a Margit híd, budai hídfő közötti szakaszon egyelőre csak 15 kilométer/órás sebességgel haladhatnak a szerelvények - közölték.