Rá sem lehet majd ismerni 4 buszállomásra Szolnok megyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Európai uniós támogatással összesen tizenegy autóbusz-állomását korszerűsíti a szolnoki központú Jászkun Volán. A karcagi, a kunszentmártoni, a tiszafüredi és a törökszentmiklósi autóbusz-állomáson lesz a legnagyobb változás: a régi épületeket az odavezető utakkal együtt teljesen felújítják és akadálymentesítik.

A majdnem 500 millió forint értékű projekt a legnagyobb fejlesztés lesz a 60 éves cég történetében – mondta csütörtökön Pozsonyi István termelésszervezési igazgató.

A karcagi, a kunszentmártoni, a tiszafüredi és a törökszentmiklósi állomás mellett az abádszalókin, a jászapátin, a kisújszállásin, a kunhegyesin, a mezőtúrin és a túrkevein úgynevezett dinamikus utas-tájékoztatási rendszert szerelnek fel.

Valamennyi felsorolt autóbusz-állomás, továbbá a jászberényi térfigyelő kamerákat is kap. A tervek szerint 2013 tavaszán kezdenek hozzá a munkákhoz.

A Volán vállalatok átszervezésével a szolnoki további négy, eddig önálló céggel, az egrivel, a gyöngyösivel, a hatvanival, és a salgótarjánival egyesül majd. A Volán-társaságok egy holding irányítása alá kerülnek, de jogi önállóságukat az átalakítási folyamat első szakaszában megtartják. Az Agria, a Nógrád, a Mátra, a Hatvani és a Jászkun Volánból létrejövő céget Uti Csaba (Hatvani Volán) vezeti majd – válaszolta egy újságíró kérdésére a termelésszervezési igazgató.