Komoly pénzbüntetés vár Máté Péter özvegyére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ezer forintot adott minden nap Máté Péter özvegye egy parkolóőrnek, hogy díjtalanul parkolhasson a Vígszínház környékén – írja a Blikk. Az ügyész pénzbüntetést kért az asszonyra, ami milliós nagyságrendű is lehet.

A vádlottak padjára ültették Máté Péter özvegyét. Az asszonynak több tucat vádlott-társával együtt a III. kerületi bíróságon kellett felelnie a parkolómaffia ügyében – számolt be a Blikk.

A szerdai tárgyaláson az elhunyt énekes felesége nem tett vallomást, de erre nem is volt szükség, mert a neve az elsőrendű vádlott S. Gergely mobiltelefonjából került elő.

A korrupt parkolóőr később részletesen beszámolt arról, hogy Máté Péter özvegye, Edit, mikor és mennyi pénzzel korrumpálta őt, hogy díjtalanul parkolhasson. A nő a Vígszínház melletti jegyirodában dolgozott, és autójával rendszeresen jegy nélkül, zsebre fizetve állt meg. Az elsőrendű vádlott azt mondta: ezer forintot kapott naponta.

Az ügyész pénzbüntetést kért az asszonyra, ami a bűncselekmény jellegét tekintve akár milliós nagyságrendű is lehet, hiszen a banda a hatóság gyenge becslése szerint is több százmilliós kárt okozott a fővárosnak illegális tevékenységével.

Az özvegy egyébként kihallgatásán a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, így kvázi elismerte a vesztegetés tényét.