Hazugnak tartják társai a trafikmutyit leleplező képviselőt

Hazugnak tartják társai a trafikmutyit leleplező képviselőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meghazudtolták a trafikmutyiról nyíltan beszélő fideszes képviselőt a frakció tagjai, akiket az ATV kérdezett meg. A helyi fideszesek szerint Hadházy Ákos hazudik, lehet, mert "régóta vannak konfliktushelyzetei", és lehet, hogy polgármester szeretne lenni. Az ATV a beszélgetéseket még az előtt rögzítette, hogy Lázár János a Heti Válaszban lényegében elismerte, hogy volt olyan egyeztetés, amiről Hadházy beszél.

Képviselőtársai szerint nem mond igazat Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselő, aki elsőként vállalta nyíltan, hogy Szekszárdon kormánypárti képviselők véleményezték a trafikpályázatokat. Az ATV még a múlt héten keresett meg több szekszárdi fideszes képviselőt, de a beszélgetésekről készült hangfelvételt, illetve annak leiratát csak csütörtökön tették közzé a tévécsatorna internetes oldalán. (A hvg.hu közölte az egyeztetésen készült hangfelvétel leiratát, amiből egyértelműen kiderül: Hadházi Ákos igazat mond.)

„Lehet, hogy felvett egy megbeszélést, de ez nem hivatalos megbeszélés volt” állította Tóth Gyula fideszes képviselő, aki azonban a frakcióülés után távozott, így arról nem tud, mi történt az ülés után. A képviselő szerint ugyanakkor rengeteg féligazság van Hadházy állításaiban, aki – Tóth elképzelése szerint – „lehetséges, hogy polgármester szeretne lenni”.

Párttársa, Lemle Béláné az ATV-nek csak annyit mondott, hogy a „polgármester úr és a frakció együtt nyilatkozott”, a nyilatkozat pedig igaz: „ez a kérdés frakcióülésen egyáltalán nem került szóba.” A képviselőnő által hivatkozott múlt keddi nyilatkozatban Horváth István polgármester visszautasította Hadházy állításait: „én magam és a helyi Fidesz-frakció is határozottan visszautasítjuk a képviselő úr állításait, indítékait nem értjük, és teljes mértékben elhatárolódunk kijelentéseitől”.

A szekszárdi városháza
©

„A frakcióülést követően én eljöttem, rengeteg dolgom van. Én amennyit hallottam, egyértelmű, hogy nem igaz, amit az Ákos állít” – mondta az ATV-nek Kővári László, aki szintén a helyi Fidesz-frakció tagja. Kővári szerint Hadházynak „régóta vannak konfliktus helyzetei, úgy találhatta Ákos, hogy ebből tud politikai tőkét csinálni. Azt sem tudom, ki pályázott, ki nyert, ki döntött” – tette hozzá Kővári.

A fideszes Máté Péter is megszólalt, aki szintén azt állította, hogy a frakciótagok között nem merült fel a trafikkérdés. Közlése szerint minden frakcióülésen ott volt, egyszer kellett csupán előbb eljönnie. „Mindig ott vagyok, soha nem került szóba, nem is tudtam róla” – fogalmazott Máté.

Valaki nem mond igazat

Hadházy Ákos múlt héten arról beszélt lapunknak, hogy a helyi fideszes képviselők egy „politikai egyeztetésen” döntöttek arról, ki nyerhet a trafikpályázaton. „A frakciótagok voltak jelen, és a végén a polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája. Kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk, és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. Jómagam ezen meglepődtem. Azt lehetett tudni, hogy vannak lobbik, de hogy ennyire nyíltan történjen, azon meglepődtem (…) Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket.”

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Heti Válasz csütörtökön megjelent számában azt mondta: "Horváth István polgármester az egyeztetés lehetőségét kínálta fel képviselőtársainak egy megbeszélés alkalmával, és megkérdezte a véleményüket a helyi pályázókról." Bár az államtitkár szerint ezen a találkozón döntés nem született, ezzel is ellentmondásba került a polgármester, illetve a fideszes képviselők nyilatkozataival.

Lázár azt is meglebegtette, hogy valószínűleg a találkozóról hangfelvétel készült. Hasonló felvetése volt Tóth Gyula helyi fideszes képviselőnek, aki az ATV-nek azt mondta: ha volna is hangfelvétel, az manipulálható. „Most az Ákos kiad egy felvételt, vagy én felveszek valamit, abból kiragadok egy-két mondatot, és lejátszom, ez bizonyíték?” – kérdezte a képviselő.

Hozzászólások