Hat halott a 6-os úton: adósukat hurcolták magukkal a halálba az Audi utasai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Tengelicről hurcoltak magukkal egy 22 éves férfit annak az Audinak az utasai, amely szerda este frontálisan ütközött a 6-os úton. A férfi pénzzel tartozott nekik – értesül a Blikk.

Pénzt behajtani ment annak az Audinak az egyik utasa, amelyik szerda este frontálisan karambolozott a 6-os úton. A jelek szerint az autóban ülők adósukkal együtt rohantak a halálba – adta hírül a szombati Blikk. A tragikus balesetben összesen hatan haltak meg: az Audinak mind az öt utasa és a szemből érkező Lada Samara sofőrje.

A 42 éves B. Kálmán a baleset előtt testvérével, B. Gyulával és két nővel jelent meg egy ismerőse házánál Tengelicen. Az itt lakó 22 éves fiatalember pénzzel tartozott nekik, az üzleti tárgyalás véres vitába csapott át. B. Gyula a vita hevében megvágta a fiatalember anyjának arcát, majd a négyes – az adóssal együtt – kocsiba pattant és elhajtott.

A lap szerint a B. család hírhedt volt Faddon, odaköltözésük ellen még tüntettek is a helyiek.

Ez után történt a szörnyű karambol a 6-os úton. A Lada sofőrje azonnal meghalt, a szabályosan kettétört Audi A8-as utasai közül pedig az adósként elhurcolt fiatalember, valamint B. Gyula és barátnője halt meg. B. Kálmán és felesége életéért még küzdöttek az orvosok, de hiába.

Az autó egyik utasánál 3,5 millió forintot találtak a helyszínelők.

A Tolna megyei rendőrség szerint a sofőrnek nem volt jogosítványa. A Blik állításait a rendőrség nem kommentálta, szombaton azonban közleményt adtak ki, amelyben tanúk jelentkezését kérik. Az ütközést megelőzően az Audi előtt egy világos színű autó haladt, ennek a sofőrjétől várják elsősorban a jelentkezést.