4K!: az átlagkereset négyszerese legyen a képviselői fizetés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Negyedik Köztársaság Párt (4K!) célja, hogy megszabadítsa az országot az oligarcha pártoktól és visszaadja a hétköznapi embereknek – mondta ki a 4K! elnöke vasárnap, a párt budapesti kampánynyitó rendezvényén. Istvánffy András szerint mindenkit arra kérnek, hogy "ne szavazzon a kisebbik rosszra", vagyis ne adjon újabb esélyt azoknak a jobb és baloldali oligarcha pártoknak, amelyek egyedüli célja az állam megszállása és a közpénzek lenyúlása.

A rendezvényt "Dózsa népe, új lázadás - 1514-2014” címmel hirdette meg a szervezet, a pártelnök szerint azért, mert az ötszáz évvel ezelőttihez hasonló a helyzet. Újra nagyurak és kiskirályok kezébe került ugyanis az ország – fogalmazott.

Istvánffy András azt mondta: két éve október 23-án még hitt abban, hogy a régi baloldal képes megújulni és a civilekkel összefogva képesek egy új Magyarország létrehozására. Idén azonban már azért nem lesz ott a Milla színpadán, mert csalódnia kellett: ugyanazok a politikusok állnak majd ott ugyanis, akik csődbe vitték az országot, akiket kétharmaddal leváltottak az emberek.

Úgy vélte: az elmúlt két év a baloldal és a civilek számára egyaránt csupán a hatalom megszerzéséről szólt, amiben a civil mozgalmak vezetői is csak azzal voltak elfoglalva, hogy milyen pozíciókat szereznek meg a baloldalon.

Ebben a helyzetben Dózsa szelleme aktuálisabb, mint valaha", "ti lehettek Dózsa népe" – mondta Istvánffy András.

Nagy András, a párt alelnöke azt mondta, hogy a 4K! az átlagkereset négyszeresében határozná meg az országgyűlési képviselők fizetését és eltörölné a költségtérítési átalányt.

Ugyanakkor megteremtenék a polgármesterek, önkormányzati- és országgyűlési képviselők visszahívásának lehetőségét – tette hozzá.