Magyar termékeket adományozott nagycsaládosoknak Soltész

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén nyolc karitatív szervezetnek nyújt támogatást a kormány, közel 620 millió forintot kap a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Johannita Segítő Szolgálat, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, a Magyar Élelmiszerbank és a Baptista Szeretetszolgálat.

Most kétszer akkora összeget kapnak a szervezetek, mint 2011-ben - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára azon a rendezvényen, amelyen 2013 család számára több mint 50 tonna összsúlyú élelmiszert adott át a Nagycsaládosok Országos Egyesületének. 

A mintegy 20 millió forint értékű, a Magyar Piac Szövetkezet segítségével összeállított élelmiszercsomagban kizárólag magyar gazdák által termelt és feldolgozott, minőségi magyar élelmiszerek: tojás, almalé, szalámi, csokoládé, tészta, krumpli, alma és hagyma található.

A 26 kg-os, egyenként közel tízezer forint értékű élelmiszer csomagokat Soltész Miklós a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnökének, Székely Hajnalkának adta át Szigetszentmiklóson. Az itteni raktárbázisról a NOE hét régiós központjába továbbítja az ajándékokat, ahol az egyesület önkéntesei hangsúlyt helyeznek arra, hogy az élelmiszercsomagok még Karácsony előtt olyan rászoruló családokhoz kerüljenek, melyek fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, ahol egy szülő neveli a gyermekeket vagy a szülő munkanélküli, illetve, ahol a család nagyon alacsony jövedelemből él. A NOE 26 éve szolgálja a családok érdekeit. Az egyesület működésével éves szinten több ezer család életét igyekszik segíteni.