Összerugdosta és leköpte a bírót a vesztésre álló focicsapat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress

Garázdaság miatt emelt vádat a csányi focicsapat több tagjával szemben a Hatvani Járási Ügyészség. A Csány-Ecséd mérkőzés utolsó perceiben a vesztésre álló hazai csapat játékosai rátámadtak a bíróra, leköpték és összerugdosták.

E!lszabadultak az indulatok a 2011. novemberben megrendezett másodosztályú mérkőzés utolsó perceiben. A második félidő 88. percében az ecsédiek már 5:1 arányban vezettek, amikor a játékvezető a vendégcsapat javára szabadrúgást ítélt. A bírói döntést a hazai játékosok - akik a mérkőzés alakulása miatt egyébként is igen zaklatottak voltak - nem akarták elfogadni, tiltakoztak, szitkozódtak.

A sorfal felállítása közben az elsőrendű vádlott, aki a 10-es számú mezt viselte, meglökte a játékvezetőt, majd az arcába köpött. A bíró ezért piros lap felmutatásával kiállította, ami tovább növelte a helyiek indulatát. Annyira, hogy a 8-as mezszámot viselő másodrendű vádlott hátulról a játékvezető lába közé rúgott. Ez után a bíró H. Györgynek is felmutatta a piros lapot. Ekkor lépett színre a harmadrendű vádlott, aki a két kiállítás miatt magából kikelve, fenyegetően kiabálva a játékvezető felé indult. Az újabb fizikai atrocitást a rendezők akadályozták meg.

A játékvezető a játékosok magatartása miatt lefújta a mérkőzést. Amikor már az öltözőbe vonultak, a másodrendű vádlott egy köríves mozdulattal oldalról még vesetájékon rúgta a bírót.

A Hatvani Járási Ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a labdarúgókat, akikkel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.