"Minősíthetetlen": szakított Gaudi-Naggyal a Jobbik

"Minősíthetetlen": szakított Gaudi-Naggyal a Jobbik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy csodálatos barátság vége: megvált a Jobbik Gaudi-Nagy Tamástól a "minősíthetetlen" Kossuth téri rendezvény miatt, ahol leköpködték Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét.

"A tegnapi napon megszűnt Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselői mandátuma, ezzel a Jobbik és a nemzeti jogvédő útja elvált egymástól" – írta közleményében a Jobbik. A párt sajtóosztálya "minősíthetetlen Kossuth téri rendezvényről" ír, hangsúlyozva, hogy a szervezésben nem vettek részt. Mint ismert, Gaudi-Nagy a földtörvény miatt szervezett tiltakozó demonstrációt a parlament alakuló ülésére, a résztvevők lehazaárulózták a Fidesz-frakció parlamenti lépcsőn fényképezkedő tagjait, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek pedig rendőri kísérettel kellett távoznia.

A mélypont mégis az volt, amikor Gaudi-Nagy szidalmazni kezdte a téren átsétáló Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, akit ezután több idős nő szidalmazni és köpködni kezdett. Gaudi-Nagy később azt mondta, Pásztor is hazaáruló, és az "ilyenek a lámpavason szokták végezni". A Jobbik közleményében most azt írta: a Pásztor Istvánt ért inzultust a leghatározottabban elítélik, "ez nem a Jobbik stílusa".

Gaudi-Nagy utolsó akciója a Parlamentben: az uniós zászló kihajítása az ablakon
©

"Az esemény eredeti céljával, a magyar föld megvédésével természetesen egyetértünk, a baj az, hogy a rendezvényen részt vevők alpári viselkedése éppen a földvédelem ügyének árt a legtöbbet. Fél tucat fékevesztett tüntető összemosása a Jobbik Magyarországért Mozgalommal egy egymilliós politikai közösség hitelét és munkáját teszi kockára. A Jobbik eddig is és a jövőben is mindent el fog követni, hogy megakadályozza az oligarchák és külföldiek földszerzését, amelyre sajnos a Fidesz földtörvénye lehetőséget biztosít" – írják.

A közlemény kiemeli, Gaudi-Nagy Tamás nem tagja a Jobbiknak, "munkásságáért kizárólag ő tartozik magyarázattal". "A jövőben sok sikert kívánunk nemzeti jogvédő tevékenységéhez, melyet – reméljük – nem mások rovására, több körültekintéssel és nagyobb felelősséggel fog végezni" – írták.

Hozzászólások