Sok riasztás volt, és készülhetnek újra a tűzoltók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Országszerte 45-ször riasztották az elmúlt napon a tűzoltókat a viharos idő okozta zavarok miatt, főleg Budapesten. A héten hasonló időjárásra kell számítani.

A heves zivataros időjárás miatt országszerte 45-ször riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő reggel.

Elsősorban a viharos szél, de a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt is volt dolguk. Több helyen kellett a csapadékvizet eltávolítani a pincékből.

A leszakadt ágak és kidőlt fák hat helyen a közúti forgalmat is akadályozták egy ideig. Előfordult, hogy felsővezetéket szakítottak le a faágak, továbbá három épületkárnál is kérték a tűzoltók segítségét. A legtöbbször a fővárosban riasztották a tűzoltókat, elsősorban a viharos szél által okozott károk miatt – tette hozzá az OKF szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint hétfőn a déli óráktól az északkeleti megyékben, késő délutántól az Alpokalján is kialakulhat néhány zivatar, melyeket átmenetileg viharossá fokozódó szél, esetleg kisebb méretű jéggel kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-20 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 10-16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint a héten sok eső várható, többször megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet a hét folyamán helyenként 20 fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegő.