Az Origo.hu újságírói tiltakoznak a főszerkesztő leváltása miatt

Az Origo.hu újságírói tiltakoznak a főszerkesztő leváltása miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közleményben tiltakoznak az Origo.hu újságírói Sáling Gergő főszerkesztő leváltása miatt, azt írják, így nem látják biztosítottnak, hogy eddigi munkájukat folytassák.

©

Íme a közlemény a Cink.hu szerint:

"Az Origo szerkesztősége nem ért egyet Sáling Gergő főszerkesztő leváltásával, mivel a szerkesztőség életét, a lap irányvonalát befolyásoló döntésnél, illetve az új főszerkesztő kiválasztásánál a szerkesztőség véleményét nem vették figyelembe. A jelenlegi helyzetben az Origo szerkesztősége nem látja biztosítottnak, hogy az eddigi munkáját továbbra is folytassa."

Hétfőn este derült ki, hogy elküldik az Origo.hu főszerkesztőjét, többen politikai okokat sejtenek a háttérben, például az, hogy a lap felfedte, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kétmilliós hotelszámlát hagyott maga után. A lap kiadója ezt közleményben igyekezett cáfolni. Sáling helyére Pálmai L. Ákost nevezik ki.

A Kettős Mérce a Facebookon tüntetést szervez kedden 17 órára az Origo szerkesztőség elé. A reklámadó, valamint a civil szervezetek feketelistázása ellen is tiltakozó tüntetők a Dob utcából a Kossuth térre vonulnak.