A kitiltási botrányról inkább nem beszéltek az AmCham és az IM találkozóján

A kitiltási botrányról inkább nem beszéltek az AmCham és az IM találkozóján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Igazságügyi Minisztérium és az Amerikai Kereskedelmi Kamara találkozóján szóba sem került az amerikai cégeket érintő korrupciós botrány, cserébe ünnepélyesen megújították stratégiai megállapodásukat.

Nem volt szó a magyar kormánytisztviselők és kormányközeli személyek kitiltásáról az Igazságügyi Minisztérium és az Amerikai Kereskedelmi Kamara mai találkozóján, írja a VS.hu.

©

Még 2011-ben kötött a Kereskedelmi kamara stratégiai partnerségi megállapodást a KIM-el. Az AmCham besegített az új Munka Törvénykönyve, az adatvédelmi törvény és az új polgári törvénykönyv előkészítésébe is.

A partnerséget Trócsányi László igazságügyi miniszter és Benkő Vilmos, az AmCham elnöke újította meg. A következőkben is kizárólag jogi kérdésekkel, jogharmonizációval foglalkozik majd a két fél, de  korrupcióról, mint büntetőjogi kategóriáról vagy gazdasági bűncselekményről nem volt szó.

A VS.hu kitiltásokra vonatkozó kérdésére Benkő elmondta, hogy a Kamara nem egy-egy cég érdekeit képviseli, hanem az összes tag számára fontos ügyeket tartja szem előtt.