Goodfriend tett egy halk ajánlatot Orbánnak

Goodfriend tett egy halk ajánlatot Orbánnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Az Egyesült Államok és Magyarország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegélyegyezményt – ezt írta a Twitteren hétfő délután a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője. André Goodfriend Orbán Viktor parlamenti felszólalásra reagált röviden, tömören.

Az ügyvivő a Heti Válasznak múlt héten adott interjúban arra utalt, hogy Vida Ildikó NAV-elnököt nem azért tiltották ki az Egyesült Államokból, mert nem vizsgált ki korrupciós ügyeket, hanem mert konkrét bűncselekményben tartják érintettnek.

A miniszterelnök a parlament hétfői ülésén azt mondta: leváltja Vida Ildikót az adóhatóság éléről, ha a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke nem pereli be André Goodfriendet. A kormányfő egyben felszólította az amerikai ügyvivőt, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé.

André Goodfriend is jogi megoldást javasol, de ő inkább az Egyesült Államok és Magyarország közötti kölcsönös jogsegélyegyezményt ajánlja. Ehhez a dokumentum 2009-es aláírásáról szóló leírást is belinkelte.