Magyar-norvég: szigorú intézkedések és kiváló hangulat a Népligetben

Magyar-norvég: szigorú intézkedések és kiváló hangulat a Népligetben

Utolsó frissítés:

Bicsérdi Ádám Szerző:

Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám
Tetszett a cikk?

Fegyveres TEK-eseket látott tudósítónk vasárnap este a Groupama Sportaréna környékén, ahová Orbán Viktort is várják - mindezek ellenére a rendőri készültség átlagosnak tűnik. A magyar-norvég visszavágóra 7 óra körül kezdték el beengedni az embereket. A Népligetnél "in memoriam Fülöp" sálak tűntek fel, kivonult a Fidesz is aláírást gyűjteni.

Máris remek a hangulat a Népligetnél az aluljáróban, másfél órával a magyar-norvég meccs előtt - írta tudósítónk a helyszínről. A Groupama Aréna környékén In memoriam Fülöp sálakat is látni. (Fülöp Márton volt válogatott kapus 32 éves korában, csütörtökön hunyt el rákban.) Kivonult a Fidesz is aláírást gyűjteni a kvótarendszer ellen.

©

Este 7 óra körül kezdték el beengedni az embereket a stadionba. A rendőri készültség átlagos, bár vannak fegyveres TEK-esek is. Inkább a környező utcákban látni sok rendőrautót. Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a meccsen, amit a rendőrség biztosít.

A norvég himnusz a meccs programfüzetében
©

Tudósítónk megerősítette, hogy a beengedés szigorúbb lett, de szépen lehet befele haladni. A nézők többsége azért még kint melegít - írta. Minden bejáratnál kb. 20 rendőr posztol. Az aluljáróban fél 8 felé már alig lehetett megmozdulni. A norvég szurkolókat békésen fogadják a magyarok.

8 órára a fele közonség már bejutott a stadionba, a norvégok szektora is kezdett megtelni a nézőtéren. A beengedésnél mindenkitől személyit kértek, ahogy igérték - jelezte munkatársunk. Mindkét válogatott elkezdte a melegítést. Hangosbemondón kértek mindenkit, hogy a helyét foglalja el, ne a lépcsőkön álljon.

Fél 9-re elfoglalta helyét Mészöly Kálmán és fia, Mészöly Géza, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Deutsch Tamás MTK-elnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is. Feltűnt Farkasházy Tivadar is. A meccs előtt közvetlenül Fülöp Mártonra emlékezett a tömeg, mindenki állva tapsolt, elsorolták pályafutása főbb állomásait. Később, a meccs közben is skandálták a nevét. Megemlékeztek Várhidi Pálról, az Aranycsapat keretének tagjáról, későbbi sikeres edzőről is.

©

Szigorított biztonság

A párizsi merényletek miatt szigorúbb biztonsági intézkedéseket rendeltek el az Európa-bajnoki pótselejtezős mérkőzésen, a kapuk korábban nyitnak, a beléptetés ideje lényegesen tovább tart majd. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik.

Minden szurkoló személyazonosságát megvizsgálják a biztonsági szolgálat tagjai a 20.45 órakor kezdődő találkozó előtt, ezért arra kérnek mindenkit, hogy időben érkezzen meg a Groupama Arénához. A stadion kapuit a meghirdetettnél korábban, 18.15 órakor nyitják ki, és a beléptetésnél a jegyeket minden esetben összevetik a személyazonosító okmányokkal (ez szurkolói kártya is lehet) - figyelmeztetett jó előre az MLSZ.