Megint ingyen ad a Szépművészeti, ezúttal adatokat

Megint ingyen ad a Szépművészeti, ezúttal adatokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A múzeum korábban csak több százezer forintért cserébe teljesített volna egy közérdekű adatigénylést a múzeum termeinek bérbeadásáról és festményeinek kölcsönzéséről, végül elálltak az összegtől.

Habony Árpád eskövői botrányát követően fordult az Átlátszó közérdekű adatigényléssel a Szépművészeti Múzeumhoz, hogy megtudják: az elmúlt években kiknek adtak kölcsön műtárgyakat, Baán László kinevezése óta kinek adta bérbe termeit a múzeum és a Nemzeti Galéria, valamint kikkel kötöttek szerződést 5 millió forintnál nagyobb összegben.

A múzeum először jelentős teljesítési összeg felszámításával, 450-600 ezer forint közöttire becsülte az adatigénylés teljesítését, végül a portál szerint a Habony-ügy körül kialakult sajtóvisszhang miatt 420 ezer forintra mérsékelték a maximális összeget.

Később a múzeum – kisebb meglepetésként – elállt költségtérítési igényétől:

Baán László főigazgató mai döntése alapján azonban az intézmény magára vállalja azt a prognosztizálhatóan több száz órás többletmunka terhet, amely a kért adatok – feldolgozható formában történő – rendelkezésre bocsátáshoz szükséges

– írta a múzeum, akik szerint kérdésenként 60-80 munkaórát kell rászánniuk az adatigénylés teljesítésére.

Hozzászólások