Vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség Alstom-ügyben

Vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség Alstom-ügyben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Azt írták, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, de további információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adnak. A rendőrség ezzel a pestisrácok.hu információját erősítette meg az MTI-nek.

A Magyar Idők április 26-án írt arról, hogy hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban. Medgyessy Péter még aznap az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal, szerinte "a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke".

Másnap a Magyar Idők az ügyben eljáró magyar nyomozóktól kapott információkra hivatkozva azt közölte: Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki az 597 ezer euró nagy része. Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt – emlékeztetett akkor a lap.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője országgyűlési bizottság felállítását, valamint Demszky Gábor volt főpolgármester és Medgyessy Péter meghallgatását sürgette, és a fővárosban is felállt egy testület az ügy kivizsgálására.