Tóta W.: Orbán Viktor, az egyfarkú kutya

Tóta W.: Orbán Viktor, az egyfarkú kutya

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor megfőzi a moslékot gulyáságyúban, odakészíti mellé a nagykanalat, jó étvágyat kíván, és mellesleg borjúpörköltként számlázza ki. Fényesen megél belőle évek óta.

 

©

Egy ponton abszurdba fordul minden mánia. Abszurd már a népszavazási kampány intenzitása is, a kék hülyeségek mellé becsatlakozó nemzetiszín cöfögés, a percenként szajkózott ijesztgetések. Kopnak, mint minden, amit túlhasználnak.

Aztán lehet ezt siettetni is. A miniszterelnök azzal a rémálommal lepte meg az országot, hogy szerinte a baloldali vezetésű városok Brüsszellel összejátszva fognak ide bevándorlókat telepíteni. Ha ez egy faluvégi kocsmában hangzik el, akkor ott érdemes lehet érvelni. Elmagyarázni, hogy városok nem adhatnak menedékjogot, nincs olyan, hogy Salgótarján helyi rendelettel felülírja az állam törvényeit. Vagy akár azt, hogy ha viszont egy menekült európai állampolgárságot kap bárhol, és mellesleg elment az összes esze, akkor akár Felcsútra is költözhet, és ebben semmi sem akadályozhatja meg. Népszavazás sem – hacsak nem arról szól tényleg, hogy lépjünk ki az unióból.

De ez nem egy kocsma, hanem a parlament, és nem egy félrészeg paraszt beszél, hanem a miniszterelnök, aki mindezt tudja.

Tehát hazudik. És erősen reméli, hogy kevesebben veszik észre, mint ahányan elhiszik. Lemegy kutyába minden gátlás nélkül: neki ez az egy farka van, ezt csóválja reménykedve, hátha leesik még pár százezer szavazat.

Ha én most ideírnám, hogy a magyarok elkeserítően hülyék, és nagykanállal zabálják a moslékot, abból estére botrány lenne. Orbán Viktor megfőzi a moslékot gulyáságyúban, odakészíti mellé a nagykanalat, jó étvágyat kíván, és mellesleg borjúpörköltként számlázza ki. Fényesen megél belőle évek óta.

Ebből egyelőre nincs botrány. Van viszont a Fidesz célközönségének is egy olyan reflexe, hogy szeretne átlátni a szitán. Vagy legalább azt hinni. Ezért fogyasztják és terjesztik az összeesküvés-elméleteket: jól érzik magukat attól, hogy túljártak az orvosok, a nagyvállalatok meg a NASA eszén, és rájöttek arra, hogy meg vannak vezetve. Gyanús nekik a Coca-Cola, mert túl sokat hirdetik. Érdekes lenne, ha a kék hülyeségek nem válnának gyanússá.

Ezenkívül minden bunkónak szüksége van egy még nagyobb bunkóra, akit lenézhet, és akihez képest kultúrembernek érezheti magát.

Ezt a szerepet pályázta meg tegnap Orbán Viktor.

Hozzászólások