Mégsem kell Eörsinek a kormány jelölése

Mégsem kell Eörsinek a kormány jelölése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Visszautasítja a kormány jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára Eörsi Mátyás – közölte a Demokratikus Koalíció.

A párt országos tanácsának tagja erről levélben tájékoztatta Szijjártó Péter külügyminisztert. Indoklása szerint azért, mert "a demokrácia megerősödéséért küzdő globális nemzetközi szervezet élén nem állhat hitelesen olyan személy, akit egy, a demokratikus intézményrendszer lerontásában elhíresült kormány jelöl".

A jelölés visszautasításának okai ugyanazok, amelyek miatt a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői bojkottálják az Országgyűlést és a parlamenten kívül, ingyen folytatják a képviselői munkát – írta az ellenzéki párt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben, sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány támogatja Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es képviselő jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára. Úgy fogalmazott, Eörsi Mátyás volt a legkisebb rossz a jelöltek közül.

A 444.hu szerint Eörsi döntése furcsa, mert maga kérte a jelölést. Legalábbis erről beszélt Szijjártó Péter egy augusztusban, az Indexen megjelent, vele készült interjúban.

Hozzászólások