Fagyoskodnak a gyerekek az egyik fővárosi iskolában

Fagyoskodnak a gyerekek az egyik fővárosi iskolában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hetek óta nem működik rendesen a fűtés a kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában, mert elavult a fűtőrendszer. Megoldás várhatóan csak tavasszal lesz.

Az iskolából a tél kezdete óta kétszer is haza kellett vinniük a szülőknek a gyerekeket, mert az osztályban 14 fok volt – jelezte a 444.hu-nak az egyik érintett olvasó. „Most valamit javítgattak, így a tegnapi napot teljesen felöltözve töltötték kb. 19°C-ban. Az alagsorban lévő tornateremben és öltözőben teljesen hidegek a radiátorok. A KLIK annyit mondott telefonban, hogy elavult a rendszer, tavaszig nem lehet kijavítani” – írta a szülő.

Hozzátette azt is, hogy az egyik anyuka reggel hősugárzót vitt be, de azt meg nem merik bedugni az osztályterem egyetlen konnektorába, mert az épület elektromos hálózata is elavult. A fenntartó Klik a szülő szerint hétfőre nagy teljesítményű hőlégfúvókat ígért a helyzet javítására.

A lapnak egy, az iskolához közel álló forrás megerősítette a szülő információit, s elmondta azt is: a fűtésrendszer javíthatatlan, tavasszal, a fűtési szezon végén ki kell cserélni az egészet. Szerinte a Klik emberei ott vannak az iskolában, és igyekeznek legalább időszakosan beindítani a fűtést egyes termekben.

Büntethetik a munkahelyeket, ahol nem fűtenek eléggé

A beköszöntött hideg időjárás miatt, az NGM Munkafelügyeleti Főosztálya közleményt adott ki, amiben felhívja a figyelmet, milyen előírásoknak kell megfelelnie a munkahelyeknek.

 

Hozzászólások