Kávézni hívták Bayer Zsoltot azok, akiknek szerinte szét kellene verni a pofáját

Kávézni hívták Bayer Zsoltot azok, akiknek szerinte szét kellene verni a pofáját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Videóüzenetben válaszolt a Társaság a Szabadságjogokért két munkatársa Bayer Zsolt szavaira. A lovagkereszttel kitüntetett kormánypárti publicista rádióműsorában azt mondta a civiltörvény módosítása ellen tüntetőkről, hogy ha kell, "szanaszét kell verni a pofájukat".

Amit mondott, Dojcsák Dalmára és Szeles Andrásra is érette; ők is ott voltak azon az áprilisi napon a parlament igazságügyi bizottságának ülésén, amikor ez volt a téma. Piros szívvel díszített pólóban, transzparenseket a magasba tartva, némán tiltakoztak.

"Most fordult velem elő először, hogy valaki a megverésemre buzdítson" – kezdte Dojcsák, hozzátéve: sejtette, hogy eljön majd ez az idő, de azt nem gondolta, hogy éppen amiatt, hogy szívecskés pólóban áll két órán át némán.

"Sokat gondolkodom rajta, hogy mennyien élhetnek ebben az országban azok, akik legszívesebben megütnének, ha kiírnám magamra, hogy a TASZ-nál dolgozom. Ez a szám most Bayer Zsoltnak köszönhetően biztosan növekedett" – mondta Szeles.

A videóban Dojcsák hangsúlyozta, hogy a szavaknak hatalmas erejük van, és

amikor a hatalom birtokosai azt mondják, hogy vannak olyanok, akiket szabad bántani, a követőik hallgatnak rájuk. A történelem ezt számtalanszor bebizonyította"

– jelentette ki.

Szeles szerint az uszítást nem lehet annyiban hagyni – így gondolja az együttes Berkecz Balázs és az LMP-s Szél Bernadett is, akik fejlelentették Bayert –, nem tűnhet úgy, hogy ezt bárki megengedheti magának. "Ahogy politikusok sem lökdöshetnek újságírókat, úgy államilag kitüntetett vezető propagandisták sem fenyegethetnek békés civileket" – mondta, vélhetően a 444.hu munkatársa elleni atrocitásra utalva. Abban az ügyben nyomozást indított a rendőrség a riporter feljelentése nyomán.

"Nem ijedtünk meg. Ha ellenünk uszítanak, az csak megerősít minket abban, hogy ezzel a hatalommal szemben erőszakmentesen, de határozottan kell fellépnünk" – közölte Dojcsák. Megjegyezte azt is, hogy aki néma tiltakozókat fenyeget erőszakkal, az fél.

Mielőtt véresre veretnél minket, üljünk le egy kávéra, és beszélgessünk arról, hogy te mitől félsz, Zsolti" – invitálta meg Szeles Bayert.

Hozzászólások